Dietetycy

mgr Anna-Maria Borucka

Dietetyka
(Poznań)
Anna-Maria Borucka, dietetykMagister dietetyki na Warszawskim Uniwersytecie Medycznym oraz doktorantka w Zakładzie Biochemii Akademii Wychowania Fizycznego im. Eugeniusza Piaseckiego w Poznaniu

Dietetyk specjalizująca się w dietetyce klinicznej oraz sportowej. Pomocy w zakresie żywienia udziela dorosłym i dzieciom, u których stwierdzono choroby dietozależne (cukrzycę typu I i II, chorobę niedokrwienną serca, anemię, hipercholesterolemię i inne). Ponadto zajmuje się żywieniem sportowców oraz leczeniem pacjentów z nadwagą i otyłością.

Wykształcenie
2016-obecnie Doktorant w Zakładzie Biochemii na Akademii Wychowania Fizycznego im. Eugeniusza Piaseckiego w Poznaniu
2013-2015 Dyplom magistra Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego kierunek: Dietetyka
2010-2013 Dyplom licencjatu Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego na kierunku: Dietetyka

Doświadczenie zawodowe
2015-obecnie Ośrodek leczenia niewydolności przewodu pokarmowego przy Oddziale Gastroenterologii w Szpitalu im. Heliodora Święcickiego w Poznaniu
2015-obecnie Rehasport Clinic
2015-obecnie Współpraca z Akademią Lech Poznań
2015-obecnie Wykładowca w Wyższej Szkole Uni Terra
2016–obecnie Autor publikacji na łamach współczesna dietetyka z zakresu dietetyki sportowej

Kursy i szkolenia
09.2014 Staż w King’s College Hospital na Oddziale Paediatric Liver, GI and Nutrition w Londynie
08.2014 Staż w Szpitalu Klinicznym im. Karola Jonschera Uniwersytetu Medycznego w Poznaniu na oddziale gastroenterologii dziecięcej
07.2012 Staż w Klinice im.Heliodora Święcickiego na Oddziale Chorób Wewnętrznych, Metabolicznych i Dietetyki w Poznaniu
07.2011-08.2011 Staż w Szpitalu im.Franciszka Raszeji na Oddziale Diabetologicznym i Chorób Wewnętrznych w Poznaniu